Op TV:
Eigen Huis & Tuin
24
Augustus 2002 was Nols te gast in het programma Eigen Huis en
Tuin. Hieronder enkele fragmenten uit dit interview.
Myrna: Wat kan je
eigenlijk het beste gebruiken om een lekker vuurtje te maken.
Nols: Dat hangt af
van wat je gaat klaar maken. Vlees, vis en kip kan het beste
klaargemaakt worden op hout en groenten en vruchten het beste
op houtskool.
Myrna: Nou heb ik
gehoord dat jij het liefste gebruik maakt van appelhout.
Waarom is dat
Nols: Kinderen laten
zien dat appelmoes lekker is. Als ze niets willen eten dan
eten ze vaak wel appelmoes De smaak van appel is dus lekker.
Daarom injecteren sommige koks het vlees ook met appelsap.
Myrna: Bij BBQ-en
denken een heleboel mensen aan vlees en vis, maar ik zit nou
een voorgerecht te eten en je hebt voor zo meteen nog een
nagerecht ook.
Nols: Dat klopt want
op de BBQ kan je hele maaltijden klaar maken. Zowel het
voorgerecht, het hoofdgerecht als het nagerecht.
Myrna: Nols,
tegenwoordig zijn er ook elektrische BBQ's, kan je daar net zo
lekker mee werken als met de traditionele barbecue?
Nols: Ja want tegenwoordig
worden er speciale kruiden op de markt gebracht om toch die
smaak te krijgen.
Myrna: Maar het is
wel een stuk veiliger want elke zomer gebeuren en weer
ongelukken met de BBQ.
Nols:
Dat klopt maar bij het aansteken moet je gewoon goed opletten
…..