Garnalen met knoflook en paprikasaus
Niveau:
gemakkelijk
Directe methode
Voor de marinade:
5 eetlepels olijfolie
4 eetlepels tomatensaus
3 grote teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels balsemienazijn
2 eetlepels fijngehakte dragon of 2 theelepels gedroogde dragon
½ theelepel zout
½ theelepel cayennepeper
550 g gepelde tomaten
Voor de saus: 200 g boter 5 eetlepels
droge witte wijn 1 eetlepel fijngesneden sjalotjes 1 dl room 1 dl gehakte
tomaat, zonder zaadjes 1 theelepel Hongaarse scherpe paprikapoeder
Bereiden van de marinade: combineer
alle ingrediënten in een kleine schaal. Plaats de garnalen in een afsluitbare
plastic zak in een schaaltje. Giet de marinade over de garnalen en sluit de zak.
Marineer 30 minuten in de koelkast; draai de zak -af en toe om zodat de marinade
de garnalen goed doordrenkt.
Tijdens de laatste 10 minuten van het
marineren, bereidt u de saus: smelt 1 eetlepel van de boter in een pannetje.
Voeg de wijn en de sjalotjes toe; snel koken op hoge temperatuur totdat de
vloeistof bijna geheel verdampt is. Voeg nu de room, tomaat en het paprikapoeder
toe; laat op een klein vuurtje koken totdat het mengsel gereduceerd en iets
gebonden is. Voeg nu de rest van de boter toe en roer totdat het gesmolten is.
Neem de pan van het vuur af en zet er een deksel op om de saus warm te houden.
Verwijder de garnalen uit de marinade
en gooi haar weg. 1eg de garnalen op het kookrooster Grill ongeveer 6 â 8
minuten of totdat de garnalen roze zijn geworden en hun dikte gedeelte
doorzichtig geworden is (doorsnijden om te testen); halverwege tijdens het
grilleren moet u de garnalen eenmaal omdraaien. Serveren met de warme saus.
Voor 4 personen.
