Kip met bier | Garnalen | Ham met sinaasappel | Gevulde tomaten | Broodpudding

Garnalen met knoflook en paprikasaus

Niveau: gemakkelijk
Directe methode

Voor de marinade:
5 eetlepels olijfolie
4 eetlepels tomatensaus
3 grote teentjes knoflook, gesnipperd
2 eetlepels balsemienazijn
2 eetlepels fijngehakte dragon of 2 theelepels gedroogde dragon
½ theelepel zout
½ theelepel cayennepeper
550 g gepelde tomaten

Voor de saus: 200 g boter 5 eetlepels droge witte wijn 1 eetlepel fijngesneden sjalotjes 1 dl room 1 dl gehakte tomaat, zonder zaadjes 1 theelepel Hongaarse scherpe paprikapoeder

Bereiden van de marinade: combineer alle ingrediënten in een kleine schaal. Plaats de garnalen in een afsluitbare plastic zak in een schaaltje. Giet de marinade over de garnalen en sluit de zak. Marineer 30 minuten in de koelkast; draai de zak -af en toe om zodat de marinade de garnalen goed doordrenkt.

Tijdens de laatste 10 minuten van het marineren, bereidt u de saus: smelt 1 eetlepel van de boter in een pannetje. Voeg de wijn en de sjalotjes toe; snel koken op hoge temperatuur totdat de vloeistof bijna geheel verdampt is. Voeg nu de room, tomaat en het paprikapoeder toe; laat op een klein vuurtje koken totdat het mengsel gereduceerd en iets gebonden is. Voeg nu de rest van de boter toe en roer totdat het gesmolten is. Neem de pan van het vuur af en zet er een deksel op om de saus warm te houden.

Verwijder de garnalen uit de marinade en gooi haar weg. 1eg de garnalen op het kookrooster Grill ongeveer 6 â 8 minuten of totdat de garnalen roze zijn geworden en hun dikte gedeelte doorzichtig geworden is (doorsnijden om te testen); halverwege tijdens het grilleren moet u de garnalen eenmaal omdraaien. Serveren met de warme saus.

Voor 4 personen.

Barbecues
Cactus
Weber
Accessoires
Beter product
Catering
Winkel
Demonstraties
Adviezen
Amerikaans
Nols
Contact

Hit Counter

 
 
©Design

Outdoor Cooking Store | Overkampsweg 14 | 8102 PH Raalte | Tel: 0572-346100 | Mobiel: 06-29144488 | | E-mail
Openingstijden: Wilt u onze winkel bezoeken? Neem van te voren even contact met ons op.