Kip met bier | Garnalen | Ham met sinaasappel | Gevulde tomaten | Broodpudding

Ham met sinaasappel en abrikozenglazuur

Niveau: gemakkelijk Indirecte methode

4 eetlepels abrikozenconfituur
4 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel citroensap
1 gekookte ham zonder bot, 2,5 Ó 3,5 kilo
kruidnagels

Voorbereiding van het glazuur: combineer de abrikozenconfituur, sinaasappelsap, sojasaus en citroensap in een schaaltje. De ham voorsnijden d.m.v ondiepe diagonale sneden ongeveer 2,5 cm apart in een ruitpatroon. Steek een kruidnagel in het midden van elke ruit.

Plaats de ham in het midden van het kookrooster. Grilleer ongeveer 1 tot 2,5 uur of totdat de vleesthermometer 60'C aangeeft. Tijdens de laatste 15 minuten van de grilltijd de ham met het glazuur bestrijken. Laat staan voor 15 minuten.

Verwarm de rest van het glazuur op de zijkant van de grill. Voordat u de ham serveert, bestrijk het nog een keer met het glazuur. Geef eventueel overgebleven glazuur met de ham.

Voor 12 tot 16 personen.

Barbecues
Cactus
Weber
Accessoires
Beter product
Catering
Winkel
Demonstraties
Adviezen
Amerikaans
Nols
Contact

 

 
 
ęDesign

Outdoor Cooking Store | Overkampsweg 14 | 8102 PH Raalte | Tel: 0572-302270 | Mobiel: 06-22995655 | Fax: 0572-302211 | E-mail
Openingstijden: Wilt u onze winkel bezoeken? Neem van te voren even contact met ons op.