Ham met sinaasappel en abrikozenglazuur
Niveau:
gemakkelijk Indirecte methode
4 eetlepels abrikozenconfituur
4 eetlepels sinaasappelsap
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel citroensap
1 gekookte ham zonder bot, 2,5 à 3,5 kilo
kruidnagels
Voorbereiding van het glazuur:
combineer de abrikozenconfituur, sinaasappelsap, sojasaus en citroensap in een
schaaltje. De ham voorsnijden d.m.v ondiepe diagonale sneden ongeveer 2,5 cm
apart in een ruitpatroon. Steek een kruidnagel in het midden van elke ruit.
Plaats de ham in het midden van het
kookrooster. Grilleer ongeveer 1 tot 2,5 uur of totdat de vleesthermometer 60'C
aangeeft. Tijdens de laatste 15 minuten van de grilltijd de ham met het glazuur
bestrijken. Laat staan voor 15 minuten.
Verwarm de rest van het glazuur op de
zijkant van de grill. Voordat u de ham serveert, bestrijk het nog een keer met
het glazuur. Geef eventueel overgebleven glazuur met de ham.
Voor 12 tot 16 personen.
