Warme
broodpudding met gedroogde kersen
Niveau: gemakkelijk
Indirecte methode
10 sneetjes brood
3 eieren
250 gr. suiker
1 theelepel vanille extract
1 theeklepel nootmuskaat
1theelepel kaneel
2 eetlepels boter
5 dl melk
150 gr. gedroogde kersen
1 theelepel citroenschil
Rooster het brood totdat er grillmarkeringen te zien zijn.
Draai het brood halverwege een keer om. Snij daarna het brood
in dobbelsteentjes.
Klop de eieren in een
grote schaal totdat dit beslag stevig en luchtig is. Voeg de suiker,
vanille, nootmuskaat, kaneel en gesmolten boter toe. Kloppen
totdat het geheel goed gemengd is. Voeg de melk toe, dan de
gedroogde kersen en de citroenschil. Voeg nu de
dobbelsteentjes brood toe en meng ze goed door de pap. Laat
dit geheel 45 minuten staan, terwijl u af en toe het brood
weer in de pap drukt..
Doe de brood- en
eirnassa over in een puddingvorm of 12,5 x 23 cm broodpan.
Plaats deze in het midden van het kookrooster en grilleer
indirect. Na 50 tot 60 minuten ontstaat er een mooie bruine
korst. Snij in stukken en serveer bijvoorbeeld met yoghurtijs.
Voor 6 personen.
