| Maak het grillrooster na elk gebruik
schoon met een draadborstel of met verfrommelde aluminiumfolie. |
| Verwijder de opgehoopte as uit de
onderkant van. de barbecue voordat u het vuur aansteekt om zo voor een goede
luchtstroom te zorgen. Houtskool heeft zuurstof nodig om te branden. Zorg er
dus voor dat niets de luchtopeningen belemmert. |
| Gerookt eten kan er enigszins roze
uitzien, wanneer het volledig gaar is. Zorg dat het eten helemaal gaar is
door de interne temperatuur te controleren met een vleesthermometer of zorg
dat het sap van gevogelte en varkensvleesproducten er helder uitziet. |
| Het deksel is belangrijk en dient
gebruikt te worden op elke barbecue die u gebruikt, het maakt niet uit wat
voor soort voedsel u barbecuet. U bespaart tijd (wel 30%) vergeleken met een
conventionele oven omdat de warme lucht constant rond
het voedsel, circuleert terwijl het kookt. |