Tips: Direct of indirect barbecuen
Direct barbecuen is de methode die
gebruikt wordt om het eten direct boven de houtskoolbriketjes te barbecuen.
Barbecue altijd met het deksel gesloten en draai het eten halverwege het
barbecuen om. Barbecuen met gesloten deksel voorkomt opflakkeren, verschaft
gelijkmatige warmte en houdt het natuurlijke aroma van, allerlei soorten voedsel
vast. Gebruik de directe methode voor worstjes, koteletjes, spiesjes, groente,
vissticks en ander eten dat minder dan 25 minuten nodig heeft om gaar te worden.
De indirecte methode kunt u het beste
vergelijken met roosteren De houtskoolbriketjes worden aan beide kanten van de
barbecue geplaatst met daartussen in een druipbakje gevuld met wat water. Met
gesloten deksel stijgt de warmte en weerkaatst deze gelijkmatig overal rondom
het eten net als een oven. De barbecue doet het werk en u kunt van het eten
genieten. Gebruik de indirecte methode om grote stukken vlees te barbecuen zoals
een ham, rollade, ribbetjes, hele kippen, kalkoen en hele vissen.